UVJETI KORIŠTENJA WEB STRANICE www.lognet.hr

1. Upravitelj ove web stranice i nositelj vršne domene lognet.hr je društvo:
LOGNET d.o.o. za računalno programiranje sa sjedištem u Zagrebu, Radnička cesta 55 A, OIB 12114193167 (nadalje u tekstu: Lognet). Lognet je također voditelj obrade osobnih podataka koja se odvija putem njegovih web stranica.

2. Lognet je nositelj svih autorskopravnih ovlaštenja nad računalnim programima čiji se rad temelji na internetu i ispravnom funkcioniranju web stranice www.lognet.hr (primjerice programi LOGNET©, BURZA TRANSPORTA©, LOGNETPRO©, LOGNET YARD MANAGEMENT©). Također Lognet je isključivi i ovlašteni davatelj usluga dostupnih na internet lokaciji https://www.lognet.hr i pridruženim domenama (poput https://www.lognet.rs/, https://www.lognet.org/ i sl.), na kojima je omogućeno korištenje usluga i sadržaja programa i računalnog sustava putem interneta u skladu s Općim uvjetima korištenja i sklopljenim Ugovorom između Logneta i Korisnika, koji propisuju način rada web stranice i pravila privatnosti koja se primjenjuju na registrirane korisnike.

3. Svaki registrirani i neregistrirani korisnik koji posjeti ovu web stranicu ovime prihvaća ove Uvjete korištenja koji su na snazi u vrijeme posjeta Web stranici te pristaje pridržavati se ovih Uvjeta korištenja. Ovi Uvjeti korištenja mogu se povremeno mijenjati, a vaše korištenje ove Web stranice podliježe trenutačnim uvjetima korištenja koji vrijede u trenutku korištenja Web stranice. Redovito provjeravajte ove Uvjete korištenja kako biste utvrdili da ste s njima suglasni. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima, molimo vas da ne koristite ove Web stranice.

4. Sadržaj kojeg koriste registrirani korisnici ("Sadržaj") reguliran je dodatno Pravilima o zaštiti osobnih podataka ("Pravila o zaštiti osobnih podataka") kojeg registrirani korisnici prihvaćaju svaki put kada pristupite takvom Sadržaju. U slučaju sukoba ili nedosljednosti između ovih Uvjeta korištenja i Pravila o zaštiti osobnih podataka, prednost će imati Pravila o zaštiti osobnih podataka. Svaki put kada registrirani korisnik pristupi Web stranici i njezinom sadržaju, prihvaća ove Uvjete korištenja i sva Pravila o zaštiti osobnih podataka koji se primjenjuju na taj Sadržaj.

5. Lognet u opravdanim slučajevima ili iz sigurnosnih razloga zadržava pravo povlačenja ili izmjene Sadržaja kojeg pruža na web stranici bez prethodne obavijesti. Iz istih razloga Lognet može ograničiti pristup nekim dijelovima web stranice ili cijeloj web stranici.

6. Ovime potvrđujete te dobrovoljno i izričito prihvaćate koristiti web stranicu isključivo na vlastitu odgovornost. Odgovorni ste za sve potrebne radnje nužne za pristup Web stranici. Također ste odgovorni za slučajeve upoznavanja drugih osoba, koje pristupaju Web stranici putem vaše internetske veze, sa ovim Uvjetima korištenja i eventualno svim drugim postojećim Pravilima o zaštiti osobnih podataka.

7. Ako posjedujte korisnički račun i lozinku, ili bilo koji drugi podatak kao dio naših sigurnosnih postupaka, te informacije morate smatrati povjerljivima i ne smijete ih otkrivati trećoj osobi. Lognet ima pravo u bilo kojem trenutku onemogućiti bilo koji korisnički račun ili lozinku, ako smatra da se niste pridržavali bilo kojih odredbi ovih Uvjeta korištenja i Pravila o zaštiti osobnih podataka.

8. Pristupanjem web stranici suglasni ste da nećete poduzimati bilo kakve radnje koje mogu nanijeti štetu našem ugledu, interesima ili pravima, ili koje mogu oštetiti, učiniti beskorisnim ili preopteretiti web stranicu, ili koje bi na bilo koji način ometale uobičajeno korištenje web stranice od strane drugih posjetitelja.

9. Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja obvezujete da nećete ni izravno niti neizravno (i to neovisno o tehničkom, tehničko-tehnološkom, elektroničkom ili kakvom drugom načinu ili sredstvu):

(i) mijenjati, brisati ili učiniti neuporabljivom web stranicu i računalne programe Logneta;
(ii) izvoditi bilo kakvu drugu nedopuštenu radnju u odnosu na web stranicu i računalne programe ili njihov dio;
(iii) onemogućiti pristup i/ili korištenje web stranice i računalnih programa drugim Korisnicima;
(iv) neovlašteno kopirati, umnožavati, distribuirati ili prikazivati web stranicu ili računalne programe ili bilo koji njihov dio za svoje ili tuđe potrebe ili za prodaju ili kakvo drugo pravno raspolaganje.

10. Lognet provodi razumne sigurnosne mjere koje su prikladne za otkrivanje postojanja računalnih virusa ili drugih štetnih prijetnji i pojava na internetu. Ipak, morate biti svjesni da i najnaprednije sigurnosne mjere za računalne sustave na internetu ponekad nisu sasvim pouzdane i stoga Lognet ne može jamčiti nepostojanje virusa ili bilo kojih drugih elemenata koji mogu uzrokovati promjene vaših računalnih sustava (hardver i softver) ili vaših podataka i datoteka sadržanih u vašim sustavima. Lognet u tom pogledu isključuje svaki oblik svoje odgovornosti za eventualnu štetu te predlaže do poduzmete i vlastite zaštitne mjere radi zaštite od računalnih virusa ili drugih štetnih prijetnji i pojava na internetu.

11. Lognet koristi vlastite trajne kolačiće (cookies) u svrhu funkcioniranja i poboljšanja web stranice. Kolačići su tekstualne datoteke s informacijama koje Vaš web preglednik sprema na Vaše računalo prilikom otvaranja web stranica Logneta. Kolačići u pravilu traju 24 sata od posjećivanja stranice te se nakon toga automatski brišu. Ukoliko pristupom stranici potvrdite dijaloški okvir kolačića on će tada trajati 30 dana, te će se nakon toga automatski pobrisati. Trajni kolačić se sastoji od tekstualne datoteke poslane od web poslužitelja korisniku web stranice, koji će pretraživač pohraniti i zapamtiti do trenutka isteka, osim ako nije izbrisan od strane korisnika prije isteka.
Ako želite spriječiti upotrebu kolačića, možete odbiti prihvaćanje kolačića u Vašem pregledniku, ali u tom slučaju možda nećete moći koristiti sadržaje na web stranici. Za detaljne informacije o tome kako to funkcionira, pogledajte upute proizvođača preglednika.

12. Web stranica Logneta koristi usluge treće strane Google Analytics, za web analize koju pruža Google Inc. (dalje u tekstu: Google). Google Analytics upotrebljava takozvane "kolačiće", tekstne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i koje Lognetu omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o Vašoj upotrebi web stranice Logneta obično se šalju i pohranjuju na Googleovom poslužitelju u SAD-u. Međutim, zbog aktiviranja anonimnosti IP adrese na web stranici Logneta, Google će skratiti Vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime operatera web stranice Lognet, Google će ove informacije upotrijebiti za procjenu Vaše upotrebe web stranice, za sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici te pružanja drugih usluga operateru web stranice Lognet, koje se odnose na aktivnosti na web stranici i korištenje interneta. IP koju koristi Vaš preglednik i koju prijenosi Google Analyticsu neće se povezivati s drugim Googleovim podacima.
Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom softvera Vašeg preglednika, međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije web stranice Logneta. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić, a odnose se na Vašu upotrebu web stranice (uključujući Vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem plugin-a preglednika koji je dostupan preko sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

13. Lognet nije odgovoran za sadržaj bilo koje vanjske stranice koju uređuje ili održava treća strana, a na koju upućuje poveznica na Web stranici. Ukoliko pristupate takvoj vanjskoj stranici i/ili društvenoj mreži, upoznajte se prethodno s uvjetima korištenja takve stranice i/ili društvene mreže i pravilima privatnosti takve stranice i/ili društvene mreže. 14. Lognet može u svako vrijeme ispraviti ili nadopuniti ove Uvjete korištenja web stranice.

HR HR - RS RS - SL SL - MK MK - EN EN